T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ORDU / ÜNYE - Ünye Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TURİZM OTELCİLİK AVRUPADA (AB PROJESİ)

Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenleri Avrupa Mutfağını Fethetti

Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan2016-1-TR01-KA102-028204 nolu, "ÖğreticilerAvrupaMutfağına ait LezzetlerinPeşinde" isimliprojeile 8 yiyecekiçecekhizmetleriöğretmeni09.04.2017-22.04.2017 tarihleri arasında İtalya'nın Modena kentindeİtalyan mutfağı eğitimi, 8 yiyecekiçecekhizmetleriöğretmeni07.05.2017- 20.05.2017tarihleri arasında Avusturya'nın Feldkirch kentinde pastacılık eğitimi almıştır.

Projemizi tek okul olarak değil de Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden konsorsiyum olarak hazırlanmıştır. Bu sayede daha çok hedef kitleye ulaşarak ülke genelinde projenin etkisi arttırılmıştır. Konsorsiyum üyelerimiz İstanbul Üsküdar İmkb Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ankara Törekent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Iğdır Besti Aydeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Malatya Battalgazi Aslantepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmak üzere dört okuldan oluşmaktadır.

Bu projedeiki AB ülkesi okulunda eğitime gidilmiştir. Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden  4öğretmen, Üsküdarİmkb Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 2öğretmen, Törekent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 2öğretmen, toplam8 öğretmen  İtalya'da Modenakentinde İtalyan Mutfağı eğitimi almıştır; Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 4 öğretmen, Besti Aydeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 2 öğretmen, Malatya Battalgazi Aslantepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 2 öğretmen, toplam 8 öğretmen Avusturya'da Feldkirchkentinde pastacılık eğitimi almıştır.

Öğretmenlerimiz İtalyan Mutfağıeğitimi sayesinde hem bu ülkenin mutfak kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu hem de yerinde ve olması gereken malzemeler ile işin uzmanları tarafından birebir uygulama yaparak, uluslararası mutfaklara ait yeterliliklerini arttırdı. Faaliyet sonucu kazandıkları deneyimlerini 2017-2018 öğretim yılında öğrencileri ile paylaşarak daha çok kişiye ulaşması sağlanacaktır.Ayrıca öğretmenlerimiz Avrupa mutfaklarında uygulanan yöntem ve teknikleriinceleme fırsatı bulmuştur.

            Öğretmenlerimizin Avusturya'da aldıkları 2 haftalık pastacılık eğitimi ile pastacılık ürünlerini yerinde ve olması gereken malzemeler ile işin uzmanları tarafından birebir uygulama yaparak öğrendi ve bu konudaki yeterlilikleri arttırdı. Faaliyet sonucu kazandıkları deneyimlerini öğrencileri ile paylaşarak daha çok kişiye ulaşması sağlanacaktır. Ayrıca öğretmenlerimiz Avrupa'da pastacılık alanında uygulanan yöntem ve teknikleri inceleme fırsatı bulmuştur.

Katılımcılarımız faaliyet öncesi dil eğitimi alarak ve faaliyetleri süresince mevcut gramer bilgilerini pratiğe dökme fırsatı yakalamıştır. Böylece akıcı ve düzgün bir şekilde İngilizce konuşabilmelerinin önü açılmıştır.

Katılımcılarımız Avrupa kültürünü ve deneyimlerini öğrencilerine aktaracak ve öğrencilerinin kültürler arası iletişim becerilerinin artırtılması sağlanacaktır.

Yiyecek içecek hizmetleri alan şefi Orhan AYDOĞAN '2017-2018 eğitim öğretim yılı içinde hem yiyecek içecek hizmetleri öğrencilerinin hemde konaklama ve seyahat hizmetleri öğrencilerinin katılacağı Avrupa'da 3 haftalık staj programını kapsayan erasmus+  projesi hazırlayıp Türkiye Ulusal Ajansına başvuruda bulunduk. Projemiz onaylanırsa 24 öğrencimiz Avrupa'da staj yapacak.' Dedi. 

03-10-201703-10-201703-10-201703-10-201703-10-2017

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.10.2017 - Güncelleme: 20.08.2024 11:22 - Görüntülenme: 942
  Beğen | 0  kişi beğendi