ORDU / ÜNYE - Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

SORUMLULUK SINAVLARI HAKKINDA

12. SINIFI BİTİRMİŞ ANCAK SORUMLU DERSİ OLDUĞU İÇİN MEZUN OLAMAMIŞ VE SÜREKLİ DEVAMSIZ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği 58'inci maddesinin ikinci fıkrasının (d) bendinde; "Okuldan mezun olamayan 12 nci sınıf öğrencileri ile okula veya sınavlara katılımları sağlanamayan öğrenciler, sorumluluk sınavına girmek istediklerine dair yazılı taleplerini kayıtlı oldukları okul müdürlüğüne sınav tarihinden 5 iş günü öncesine kadar bildirmeleri hâlinde sorumluluk sınavı planına dâhil edilir." hükmü bulunmaktadır.

İlgili yönetmelik hükmü doğrultusunda beklemeli ya da sürekli devamsız olan öğrencilerimize sorumluluk sınavları yazılı başvuruları alınması halinde planlanacaktır.

Sorumluluk sınavları yönetmelik hükümleri doğrultusunda 05.02.2024 ile 19.02.2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Sorumlu dersi bulunan öğrencilerin sınavlara katılmak için dilekçelerini en geç 29.01.2024 tarihine kadar okul müdürlüğüne bizzat iletmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinize önemle rica olunur.

Yayın: 23.01.2024 - Güncelleme: 23.01.2024 13:50 - Görüntülenme: 48