T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ORDU / ÜNYE - Ünye Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Erasmus+ Projemiz Portekiz Hareketliliği Gerçekleşti

Okulumuz Ünye´li Genç Turizmciler Staj İçin Avrupa´da adlı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği Projemiz kapsamında 8 öğrencimiz 2 öğretmenimiz refakatinde 07/04/2018-28/04/2018 tarihleri arasında Portekiz´de 3 haftalık staj faaliyetine katılmışlardır.

2017 başvuru döneminde kabul edilen Ünye´li Genç Turizmciler Staj İçin Avrupa´da adlı Erasmus+ projemizin ikinci ve son akışı olan Portekiz akışı için Okulumuz Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanından 4, Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından 4 olmak üzere toplam 8 öğrencimiz, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alan öğretmenimiz Tuğba Birsen Horoz ve Yiyecek İçecek Hizmetleri alan öğretmenimiz Emine Eski Çamaşırcı refakatinde 07/04/2018-28/04/2018 tarihleri arasında Protekiz´in Braga şehrinde staj yapmışlardır.

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alan öğrencilerimiz, projemizin ortağı olan Hotel do Terço ile Hotel Apulia´nın kat hizmetleri departmanı ile resepsiyounda staj yaptılar. Bu kapsamda otelin resepsiyonunda çalışan öğrencilerimiz otelin çalışma ve organizasyon yapısını tanımış, müşteri karşılama, C/İ işlemlerini yapma, belgeleri düzenleme, konuk kayıtlarını bilgisayar ortamına aktarma, rezervasyon alma, müşteri talep ve şikayetlerini çözme, müşterilere otel ve şehir hakkında bilgi verme, evrakları dosyalama gibi konularda otel yetkili ve personelinden eğitim almış ve uygulama yapmıştır. Öğrencilerimiz kat hizmetleri departmanında ise oda ve banyo temizliği ve düzeni, yatak yapımı, hijyen sağlama, genel alan temizliği, müşteri taleplerinin karşılanması gibi konularda deneyimli otel personelinden uygulamalı eğitim almışlardır.

Yiyecek İçecek Hizmetleri alan öğrencilerimiz ise, projemizin ortağı Restaurante Muralha ve Restaurante Os Mouros´da servis ve mutfak departmanlarında staj yapmışlardır. Bu kapsamda servis departmanında çalışan öğrencilerimiz, rezervasyon alınması, müşterilerin karşılanması, servis hazırlıkları, salon ve masa düzeninin alınması, kuver açılması, sipariş alınması, müşterilere yiyecek ve içecek servisi gibi konularda deneyimli eğitim personelinden uygulamalı eğitim almışlardır. Mutfak departmanında staj yapan öğrencilerimiz ise, alanında yetkin mutfak personelinden, mutfak çalışma düzeni, yerel, ulusal ve uluslararası et ve sebze yemeklerinin yapımı, çeşitli sosların hazırlanması, pişirme usulleri, tabak hazırlama ve sunum usulleri gibi konularda uygulamalı eğitim almışlardır.

3 hafta süren staj programı kapsamında öğrencilerimiz ile Braga, Porto, Barcelos, Apulia, Guimares şehirlerinde bulunan müze ve diğer önemli kültürel yerler ziyaret edilmiştir.

Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alan öğretmenimiz Tuğba Birsen Horoz, "Öğrencilerimiz proje kapsamında hem eğitimini aldıkları alanda profosyonel işletmelerde uygulama yapma imkanına kavuşmuşlar, hem de Protekiz´in kültürel zenginliğini doyasıya yaşamışlardır. Proje kapsamında yaptığımız faaliyetler onların yabancı dil gelişimine de olumlu olarak yansımıştır" diyerek projenin katkılarını ifade etmiştir.

21-05-201821-05-201821-05-201821-05-201821-05-201821-05-201821-05-201821-05-201821-05-201821-05-201821-05-201821-05-201821-05-201821-05-201821-05-201821-05-201821-05-201821-05-201821-05-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.05.2018 - Güncelleme: 20.08.2024 11:21 - Görüntülenme: 995
  Beğen | 1  kişi beğendi