Okulumuz Ünye´li Genç Turizmciler Staj İçin Avrupa´da adlı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği Projemiz kapsamında 12 öğrencimiz 2 öğretmenimiz refakatinde 25/03/2018-14/04/2018 tarihleri arasında İtalya´da 3 haftalık staj faaliyetine katılmışlardır.
2017 başvuru döneminde kabul edilen Ünye´li Genç Turizmciler Staj İçin Avrupa´da adlı Erasmus+ projemizin ilk akışı olan İtalya akışı için Okulumuz Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanından 6, Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından 6 olmak üzere toplam 12 öğrencimiz, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alan öğretmenlerimiz Ogün Kenan AVCI ve Mehmet Güngör CAN refakatinde 25/03/2018-14/04/2018 tarihleri arasında İtalya´nın Milano şehrinde staj yapmışlardır.
Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alan öğrencilerimiz, projemizin ortağı olan Residence Hotel Cenisio´nun kat hizmetleri departmanı ile resepsiyounda staj yaptılar. Bu kapsamda otelin resepsiyonunda çalışan öğrencilerimiz otelin çalışma ve organizasyon yapısını tanımış, müşteri karşılama, C/İ işlemlerini yapma, belgeleri düzenleme, konuk kayıtlarını bilgisayar ortamına aktarma, rezervasyon alma, müşteri talep ve şikayetlerini çözme, müşterilere otel ve şehir hakkında bilgi verme, evrakları dosyalama gibi konularda otel yetkili ve personelinden eğitim almış ve uygulama yapmıştır. Öğrencilerimiz kat hizmetleri departmanında ise oda ve banyo temizliği ve düzeni, yatak yapımı, hijyen sağlama, genel alan temizliği, müşteri taleplerinin karşılanması gibi konularda deneyimli otel personelinden uygulamalı eğitim almışlardır.
Yiyecek İçecek Hizmetleri alan öğrencilerimiz ise, projemizin ortağı Europe For All adlı mesleki eğitim kurumunun uygulama alanı olan bir restoranın servis ve mutfak departmanlarında staj yapmışlardır. Bu kapsamda servis departmanında çalışan öğrencilerimiz, rezervasyon alınması, müşterilerin karşılanması, servis hazırlıkları, salon ve masa düzeninin alınması, kuver açılması, sipariş alınması, müşterilere yiyecek ve içecek servisi gibi konularda deneyimli eğitim personelinden uygulamalı eğitim almışlardır. Mutfak departmanında staj yapan öğrencilerimiz ise, alanında yetkin mutfak personelinden, mutfak çalışma düzeni, yerel, ulusal ve uluslararası et ve sebze yemeklerinin yapımı, çeşitli sosların hazırlanması, pişirme usulleri, tabak hazırlama ve sunum usulleri gibi konularda uygulamalı eğitim almışlardır.
3 hafta süren staj programı kapsamında öğrencilerimiz ile Milano şehrinde bulunan müze ve diğer önemli kültürel yerler ziyaret edilmiş, ayrıca İtalya´nın Venedik şehrine de ziyaret gerçekleştirilmiştir.
Proje koordinatörü Mehmet Güngör CAN, "Projemiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz ilk akış olan İtalya akışı oldukça verimli geçmiştir. Öğrencilerimiz hem yabancı dil seviyelerini, hem mesleki bilgi ve tecrübelerini artırmışlardır. Projemizin amaçlarının gerçekleştiğini yakından izleme imkanı bulmamız ayrıca mutluluk vericidir. Öğrencilerimiz yapılan staj faaliyeti ve düzenlenen kültürel organizasyonlar ile yabancı bir kültürü tanıma imkanı bulmuş, aynı dili konuşmadığı bir çok insanla iletişim kurma imkanı yakalamış, böylelikle kendilerine olan güvenleri artmıştır." diyerek projenin katkılarını ifade etmiştir.
Ayrıca Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alan şefi Ogün Kenan AVCI, "Oldukça yoğun ve detaylı bir hazırlık sürecinin sonucunda gerçekleştirdiğimiz bu staj faaliyeti sonrasında okullarına dönen öğrencilerimiz, bu yaz yapacakları stajları ile edindikleri bilgi ve tecrübelerini hem diğer arkadaşlarına, hem de Türkiye´de çalışacakları işletmelere aktararak, projenin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunacaklardır." demiştir.