Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında Okulumuz ile birlikte 4 farklı ülkeden 6 meslek okulunun birlikte yürüttüğü "The Mediterranian on a Plate – Bir Tabakta "Akdeniz" " adlı eTwinning projemiz sonuçlandı. Proje kapsamında katılımcı okulların öğrencileri Akdeniz havzasındaki ülkelerin beslenme alışkanlıkları ile Akdeniz Diyeti olarak bilinen beslenme yöntemine ilişkin araştırmalar yaptılar, bu araştırmalarını paylaştılar ve her okul kendi kültürüne ve Akdeniz Diyetine uygun yiyeceklerden oluşan bir menü oluşturdu. Bu proje ile öğrencilerimiz hem farklı bir kültür ile tanışma deneyimi yaşadılar, hem de yaptıkları mesleki uygulamaları aynı alanda eğitim gören akranları ile paylaştılar. Proje sonunda da tüm okulların çalışmalarının paylaşıldığı bir web sitesi ile elektronik yemek kitabı hazırlandı.
Projede Türkiye, İtalya, Yunanistan ve Hırvatistan'dan 6 okulda 12 öğretmen ve 72 öğrenci görev aldı. Okulumuzdan da Koordinatör Müdür Yardımcımız Mehmet Güngör CAN, Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenlerimiz Emine ÇAKIR ve Sudiye KUYUMCU, yabancı dil öğretmenimiz Özlem BALAKÇI ile Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Aydın AHLATCI yönlendirmesi ile yiyecek içecek hizmetleri alanı mutfak ve pastacılık dalı öğrencilerimiz çalışmaları yürütmüşlerdir.
Proje kapsamında öğrencilerimiz ülkemiz ve bölgemiz kültürü ve mutfağını tanıtan dökümanlar hazırlamışlardır. Ayrıca öğrencilerimiz Akdeniz diyetinin hastalıkları önleme ve sağlık üzerindeki etkilerini araştırmış ve diğer katılımcılarla paylaşmışlardır. Öğrencilerimiz Akdeniz diyetine uygun ızgara balık, salata ve helvadan oluşan menümüzü hazırlamışlar, yapılan çalışmalar videoya alınarak yapılan yemeklerin tarifleri ile birlikte proje katılımcıları ile paylaşılmıştır. Yapılan tüm çalışmalar İngilizce dilinde gerçekleştirilmiştir.
Proje sonunda aşağıda bağlantı adresi verilen web sitesinde katılımcı tüm okulların çalışmaları yayınlanmıştır. Ayrıca yine aşağıda yer alan yemek kitabı projemizin ürünü olarak ortaya çıkmıştır.
Projemiz, öğrencilerimizin mesleki eğitimlerini daha ilgi çekici hale getirmiştir. Öğrencilerimiz hem mesleki uygulamalarını yapmış, hem de bunları videoya alarak kendilerini değerlendirme ve benzer eğitim alan yaşıtları ile paylaşma imkanı bulmuşlardır. Proje kapsamında yapılan uluslararası işbirliği katılımcı öğretmen ve öğrencilerimizi yabancı dillerinin gelişmesine de etki etmiştir.
Bu proje, son üç yıldır Erasmus+ projeleri ile uluslaraarası niteliğini geliştirmeye yönelik çalışmaları olan Okulumuzun ikinci eTwinning projesidir.
Projemiz kapsamında yapılan menü videosu:
Proje Yemek Kitabı
Mediterranean on a platePublish at Calameo
Proje Web Sitesi
https://sites.google.com/istorrente.gov.it/the-mediterranean-on-plate/home