T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ORDU / ÜNYE - Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Etiket Sonuçları: erasmus

Ock

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce koordine edilen Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında 19-22 Mart 2024 tarihlerinde Hırvatistan'da gerçekleştirilecek Biser Mora Uluslararası Aşçılık Yarışmasına katılacak Okulumuz'da yarışma ekibini belirlemek üzere ön eleme yarışması gerçekleştirildi. Yiyecek İçecek Hizmetleri alan öğrencilerimizin hazırladıkları et, balık, tavuk ve tatlıtabakları Ordu İl Mem Arge'de görevli öğretmenler, Okulumuz idareci ve öğretmenleri tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirme sonrası yarışma ekibi belirlenecek ve İlimiz ve Okulumuz adına Mart ayında Hırvatistan'da uluslararası dereceler için mücadele edecek.

Ock

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Erasmus Mesleki Eğitim Akreditasyonu kapsamında gerçekleştirilecek 90 günlük İspanya Staj hareketliliği için İngilizce kursumuz başladı. Katılımcı adayları Okulumuz İngilizce Öğretmeni Sevinç Demir Ermeç tarafından verilen pratik konuşma ve anlama ağırlıklı İngilizce eğitimi alacaklar. Erasmus Mesleki Eğitim Akreditasyonu İspanya Staj Hareketliliği 2024 yılı Mayıs ayında başlayacak ve 90 sürecek.Okulumuzdan 2 öğrencimiz 1 öğretmenimiz refakatinde Barcelona'da bir turizm işletmesinde staj yapacaklar.

Ekm

Okulumuz tarafından 2019-2022 eğitim öğretim yıllarında yürütülen "Stajıma Avrupa'da Başlıyorum" adlı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği Projemiz Kapanış Toplantısı ve Sertifika Teslim Töreni Uygulama Otelimizde gerçekleştirildi.

Nis

Stajıma Avrupa'da Başlıyorum adlı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği Projemiz ile İspanya'da staj yapan öğrencilerimizle birlikte Ordu İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Fatih Vargeloğlu'nu ziyaret ettik. Kendisine projemiz hakkında bilgi verdik ve öğrencilerimiz projemiz anısına hediyelerini sundular.

Okul Müdürümüz Hasan Aydın ile staj faaliyetlerinde öğrencilerimize refakat eden Teknik Müdür Yardımcımız Mehmet Güngör Can  ve Yiyecek İçecek Hizmetleri alan öğretmenimiz Mustafa Temiz'in de katıldığı ziyaretin ardından Müdürlüğümüz Ar-Ge Birimini de ziyaret ederek proje çalışmalarımızı değerlendirdik.

#erasmus #ErasmusPlus #orduerasmushamlesi

Mrt

Okulumuz Stajıma Avrupa'da Başlıyorum adlı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği Projemiz kapsamında 14 öğrencimiz 2 öğretmenimiz refakatinde 20/02/2022-12/03/2022 tarihleri arasında İspanya'nın Gijon ve Cordoba şehirlerinde 3 haftalık staj faaliyetine katıldılar.

Şbt

Okulumuz Stajıma Avrupa'da Başlıyorum adlı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği Projemiz hazırlık çalışmaları tamamlandı. 14 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan grubumuz 20 Şubatta yola çıkıyor.  

Ock

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Okulumuz tarafından yürütülmekte olan Stajıma Avrupa'da başlıyorum adlı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği projesi için İspnaya'nın Cordoba ve Asturias şehirlerinde Teknik Müdür Yardımcımız Mehmet Güngör CAN ve Yiyecek İçecek Hizmetleri atölye şefimiz Mustafa TEMİZ refakatinde, 20/02/2022-12/03/2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan staj faaliyetine katılacak nihai 14 aday öğrencimiz belirlenmiştir. Nihai katılımcılarımızla Erasmus Koordinatörümüz Mehmet Güngör CAN toplantı yaparak devam eden hazırlık çalışmaları ve hareketlilik süreci ile ilgili bilgilendirme yapmıştır.

Ayrıca Projemiz katılımcı öğrencilerine yönelik olarak yabancı dil hazırlık çalışmaları dahilinde, Erasmus+ OLS sistemi üzerinden online ingilizce seviye tespit sınavları yapılarak online ingilizce kursları başlatılmıştır.

2021-2022 eğitim öğretim yılından uygulanan bu projemiz ile Okulumuz Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanından 6, Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından 8 olmak üzere toplam 14 öğrencimiz İspanya'nın Cordoba ve Gijon şehirlerindeki otel ve restoranlarda 3 hafta süre ile staj yapacaklardır. 

Ock

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Okulumuz tarafından yürütülmekte olan Stajıma Avrupa'da başlıyorum adlı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği projesi katılımcı adayı 21 öğrencimiz, yapılan mülakatlar sonucu proje yürütme komisyonu tarafından belirlenmiştir. Katılımcı adayı öğrencilerimize ve onların velilerine yönelik olarak proje bilgilendirme toplantıları Okulumuzda gerçekleştirilmiştir. Toplantılarda, Okul Müdürümüz Hasan AYDIN proje çalışmalarımız ve bu çalışmaların öğrencilerimiz üzerindeki olumlu etkilerinden bahsetmiştir. Okulumuz Erasmus Koordinatörü Teknik Müdür Yardımcımız Mehmet Güngör CAN ise yaptığı sunumda proje ile ilgili gelinen aşama, yapılacak hazırlık çalışmaları ve proje sürecinde dikkat edilecek hususlar hakkında öğrencileri ve velileri bilgilendirmiştir. 

2021-2022 eğitim öğretim yılından uygulanan bu projemiz ile Okulumuz Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanından 6, Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından 8 olmak üzere toplam 14 öğrencimiz İspanya'nın Cordoba ve Gijon şehirlerindeki otel ve restoranlarda 3 hafta süre ile staj yapacaklardır. 

Kas

2021 Avrupa Erasmus Günleri nedeniyle Okulumuzda yürütülmekte olan "Stajıma Avrupa'da Başlıyorum" adlı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Okulumuz idareci, öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı etkinlikte Okulumuz Müdür Yardımcısı ve Erasmus Koordinatörü Mehmet Güngör Can, proje hakkında bilgilendirme sunumunu gerçekleştirdi. Okulumuz meslek alan şefleri Tuğba Birsen Horoz ve Rıza Çelik de Okulumuzda önceki yıllarda yürütülen Erasmus+ projelerine ilişkin tecrübelerini paylaştılar. Okulumuzda bu yıl uygulanacak olan "Stajıma Avrupa'da Başlıyorum" adlı Erasmus+ projemizle öğrencilerimiz İtalya ve İspanya'da alanlarında staj yapacaklar.

Kas

Okulumuzun tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen "Stajıma Avrupa'da Başlıyorum" isimli Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği projesi için öğrencilerimize yönelik bilgilendirme toplantıları yapılmıştır.

Kas

Okulumuzun Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen "Stajıma Avrupa'da Başlıyorum" isimli Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği projesi için başvuru yapan katılımcı adayı öğrencilerimize yönelik mülakat sınavları yapılmıştır.

Eyl

Okulumuz ile Sırbistan'da bulunan Secondary School "Mionica" adlı turizm meslek okulunun birlikte yürüttüğü ve "Young Tourism Professionals Are Learning Together – Genç Turizmciler Birlikte Öğreniyor" adlı eTwinning projesi, Bakanlığımız eTwinning Ulusal Destek Servisi tarafından, Ulusal Kalite Ödülü ile ödüllendirilmiştir. 

Ağu

Okulumuz adına 2019 başvuru döneminde hazırlayıp sunduğumuz "Stajıma Avrupa'da Başlıyorum" isimli Erasmus+ KA102 Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği projemiz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilmiştir. Okulumuz öğrencileri 2019-2020 eğitim öğretim yılınca proje kapsamında İtalya ve İspanya'da turizm işletmelerinde üç hafta süre ile staj yapacaklar.

Ağu

2018 başvuru döneminde kabul edilen ve 2019 yılı Nisan ayında Hollanda'da beş yıldızlı uluslararası zincir otel işletmesinde Okulumuz 6 meslek dersi öğretmeninin katılımı ile gerçekleştirilen Erasmus+ Mesleki Eğitim Personel Hareketliliği projemiz hakkında basında çıkan haber bağlantıları aşağıda yer almaktadır.

May

Okulumuzun yürüttüğü "Turizm Eğitimcileri Avrupa Turizmini Keşfediyor" adlı Erasmus+ Mesleki Eğitim Personel Hareketliliği Projesi kapsamında 6 öğretmenimiz 28/04/2019-09/05/2019 tarihleri arasında Hollanda´da uluslararası zincir bir otel işletmesinde 10 günlük işbaşı gözlem faaliyetine katılmışlardır.

Mrt

Okulumuz ile Sırbistan'da bulunan Secondary School "Mionica" adlı turizm meslek okulunun birlikte yürüttüğü "Young Tourism Professionals Are Learning Together – Genç Turizmciler Birlikte Öğreniyor" adlı eTwinning projesi sonuçlandı. Proje kapsamında her iki okul öğrencileri derslerinde yaptıkları mesleki çalışmalarını birbirleri ile paylaştı. Bu proje ile öğrencilerimiz hem farklı bir kültür ile tanışma deneyimi yaşadılar, hem de yaptıkları mesleki uygulamaları aynı alanda eğitim gören akranları ile paylaştılar. Proje kapsamında Sırbistan'da bulunan okul öğrencileri "Lahmacun" ve "Su Böreği" yapmayı denemiş, Okulumuz öğrencileri de "Balık Çorbası" ve "Geleneksel Yılbaşı Kurabiyesi" yapmışlardır.

Ock

Okulumuz adına 2018 başvuru döneminde hazırladığımız ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onaylanan "Turizm Eğitimcileri Avrupa Turizmini Keşfediyor" isimli Erasmus+ KA102-Mesleki Eğitim Personel Hareketliliği projemizin bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Nis

Okulumuz Ünye´li Genç Turizmciler Staj İçin Avrupa´da adlı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği Projemiz kapsamında 12 öğrencimiz 2 öğretmenimiz refakatinde 25/03/2018-14/04/2018 tarihleri arasında İtalya´da 3 haftalık staj faaliyetine katılmışlardır.

Ara

Okulumuz Ünye´li Genç Turizmciler Staj İçin Avrupa´da adlı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği Projemiz hazırlık çalışmaları kapsamında katılımcı öğrencilerimiz için İngilizce Kursu açılmıştır.

Ara

Okulumuz Ünye´li Genç Turizmciler Staj İçin Avrupa´da adlı Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici Hareketliliği Projemiz için seçilen asıl ve yedek aday öğrencilerimizin velilerine yönelik olarak 13/12/2017 tarihinde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir.